Jaja umutiti sa šećerom, dodati brašno pomiješano sa praškom za pecivo.
Sipati u namazan pleh i peći (piškote možete peći pojedinačno).
Provjerite čačkalicom da li je piškota pečena. Pečenu piškotu izvadite iz
rerne i kada se ohladi presijecite, tako da dobijete tri kore. Fil:
Žumanca izmutite sa šećerom, vanilin šećerom i kuhajte na pari da se
zgusne. Ostavite da se ohlaidi. U ohlađena žumanca dodajte omekšali
margarin i mutitie. Dodajte otopljenu čokoladu i još malo mutite.
Filujte tortu pripremljenim filom. Bjelanca izmutite sa 7 kašika šećera. U
sud sipajte preostali šećer i vodu pustite da provri da se malo zgusne.
Pažljivo kuhani sirup od šećera sipajte u umućena bjelanca, sve muteći
da smjesa bude čvrsta. Premažite tortu umućenom smjesom od bjelanaca i
dekorišite sa trešnjama.
0 comments:
Post a Comment