Rolnice s jabukama
SASTOJCI:
- 7-8 slatkih jabuka
- 1 kesica cimeta
- 1 kašikica muskatnog oraščića
- 1 šolja isjeckanih oraha
- 1 kesica pudinga od vanile
- 500 g kora za pitu
- 1 kašikica fruktoze
- 2 kašike ulja
PRIPREMA:
- Jabuke oguliti i narendati, od toga jednu jabuku nasjeći na kockice. Nasjeckanu jabuku i oko dvije šolje rendanih jabuka staviti u šerpicu sa 300 ml vode. Dodati muskatni oraščić i cimet. Puding razmutiti sa 100 ml vode i kada jabuke počnu da ključaju zakuhati puding. Kuhati 1-2 minute uz neprekidno miješanje dok se ne zgusti. Ako vam se ipak čini da je rijeđe možete dodati još malo rendanih jabuka i lijepo promešati.
- U ostatak narendanih jabuka dodati cimet i fruktozu (zasladite po ukusu, meni su jabuke bile baš slatke pa sam dodala samo jednu kašikicu fruktoze), promiješati sve lijepo.
- Kore presijeći na pola. Jednu polovinu iskoristiti sa filom od pudinga i jabuka, a drugu iskoristiti sa rendanim jabukama i cimetom.
- Uzimati po dve kore, na početak uže strane stavit 2 kašike fila, preko fila staviti malo sjeckane orahe, presaviti ivice da fil ne curi i urolati. Postupak ponavljati dok imate fila.
- Sa rendanim jabukama postupak je isti samo što možete stavljati i po jednu koru. Na užu stranu kore staviti punu kašiku jabuka, malo seckanih oraha, presaviti ivice i urolati.
- Redati u pleh obložen papirom, premazati mješavinom vode i ulja i peći u zagrijanoj rerni na 200 C da porumeni.
0 comments:
Post a Comment