Teletina, grašak i pečurke
Sastojci
Potrebno je:
- 300 g teletine
- 200 g šampinjona
- 300 g graška
- 1 glavica crnog luka
- 3 dl bistre supe
- 3 kašike ulja
- 3 kašike paradajz sosa
- so, biber
- 1 kašika gustina
Priprema
- Na ulju propržiti glavicu luka, pa dodati meso isječeno na kockice i posoliti.. Dinstati 20-tak minuta uz dolivanje supe (ko voli može da sipa belo vino). Kad meso omekša dodati šampinjone sjeckane na listiće, pobiberiti i nastaviti sa dinstanjem.
- Kad pečurke omekšaju dodati grašak i sipati preostalu supu. Pustiti da krčka još oko pola sata, pred kraj dodati paradajz sos i sipati još začina po potrebi.
- Ako volite da jelo bude gusto dodajte kašiku gustina razmućenu sa malo hladne vode, izmiješajte i krčkajte još koji minut.
0 comments:
Post a Comment