Musaka
Sastojci:
- 500 g mljevenog mesa
- 1 kg krumpira
- 1 luk
- 2 češnja češnjaka
- 2 kašike vegete
- sol, biber, timijan, bosiljak
- 100 ml umak od rajčice
- 200 ml bešamel umak
- 200 ml kiselog vrhnja
- 20 dag sir trapist
Priprema:
-
Meso pirjati na luku i češnjaku. Dodati začine po želji (sol, papar, timijan, bosiljak, vegeta) te koncentrat od rajčice. Pirjati dok ne ispari sva voda.
-
Krumpir skuhati u kori te narezati na ploške kad se ohladi.
-
Pripremiti umak od vrhnja, bešamela, vegete i jednog jajeta. Sve sastojke zajedno pomiješati.
-
U posudu slagati naizmjence krumpir i meso.
-
Iza svakog niza polijati malo pripremljenog umaka.
-
Sve prelijati ostatkom umaka.
-
Posipati naribanim sirom.
-
Peći 30 minuta na 180°C.
0 comments:
Post a Comment