Priprema:
-
Kremu trebate pripremiti najmanje
3 sata ranije, a još je bolje dan ranije. Sve sastojke osim maslaca i
vanilin šećera stavite u šerpu i dobro istucite pjenjačom tako da
dobijete kompaktnu smjesu.
-
Zatim stavite na srednje jaku
vatru i cijelo vrijeme miješajući kuhajte dok se ne zgusne poput
pudinga. Skinite sa vatre i dodajte maslac i vanilin šećer, te mikserom
mutite 3-4 minute.
-
Za tijesto za gurabije u
multipraktik stavite hladan maslac i dvije čaše brašna (mjerica je čaša
od 2 dl), te miksajte dok se u potpunosti ne sjedine. Možete koristiti i
ručni mikser sa nastavkom za prhka tijesta. Ukoliko nemate integralnog
brašna, u cjelosti možete koristiti obično.
-
Dodajte sve ostale sastojke osim
brašna i počnite mijesiti tijesto. Ostatak brašna postupno dodajite,
kako bi na kraju dobili mekano i podatno tijesto.
-
Od tijesta otkidajte komade malo
veće od oraha i razvaljajte na veličinu tanjurića za šaličice. U sredinu
svakogstavite po žličicu zgusnute hladne kreme.
6.Zatvorite tako što ćete sve
strane skupiti prema unutra i oblikovati kuglicu. Slažite u blago
namašten pleh stranom na kojoj ste zatvorili gurabiju okrenutom prema
dolje.
7.Gurabije pecite u pećnici
prethodno zagrijanoj na 170°C dok blago ne porumene. Kada su gotove,
tople pospite šećerom u prahu. Dobar tek i uživajte!
|
|
0 comments:
Post a Comment