Rolat sa sirom
Sastojci:
- 500 g kora za gibanicu
- 4 jajeta
- 1 čaša jogurta
- 4 kašike brašna
- 50 g griza
- 1 kesica praška za pecivo
- 20 g susama
- 300 g sira
- 2 dl ulja
Priprema:
- Odvojiti bjelanca od žumanaca pa umutiti bjelanca u čvrst šam. Zatim dodati žumanca, griz, brašno, prašak za pecivo, jogurt i ulje, smanjiti brzinu miksera i umutiti. Kore podijeliti na dva dijela. Svaku koru premazati sa po 3 kašike fila i redati jednu koru na drugu.
- Na zadnju koru staviti bogato izmrvljen sir. Uviti u rolat i staviti u pleh u kome će se peći. Postupak ponoviti i sa drugom polovinom kora.
- Malo fila ostaviti za odozgo, premazati rolat i posuti susamom. Peći na 200 C dok ne porumeni.
- Sjeći na rolate na oko 1 cm debljine i uživati u hrskavom, mekanom i sočnom rolatu.
0 comments:
Post a Comment