Hurmašice s orasima
Sastojci:
Tijesto:
- 2 jajeta
- 20 kašika brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 6 kašika šećera
- 250 g margarina
- 15 kašika oraha
Priprema:
- Prvo staviti da se kuha agda, za to vrijeme limun isjeći na kolutove. Kada je agda na pola kuhana dodamo i limun da se kuha. Kuhati dok se ne dobije lijep sirup.
- Brašno i prašak za pecivo pomiješati, pa dodati šećer i orahe pa i to izmiješati. Zatim dodati jaje i na pari rastopljeni margarin. Ovu smjesu dobro ujednačiti.
- Oblikovati hurmašice s bockave strane rende.
- Oblikovane hurmašice poredati u pleh. Ubaciti u zagrijanu rernu i peći 20-tak minuta na 200C.
- Toplom agdom zaliti vrele hurmašice, ostaviti ih na hladnom da upiju svu tečnost.
Agda:
- 500 ml vode
- 500 g šećera
- 1 limun
0 comments:
Post a Comment