Sastojci:
- 1 pakovanje kadaifa
- 250 g putera
- 1 kesica suhih grozdica
- 1 solja oraha
Agda (secerni sirup):
- 800 ml vode
- 800 g secera
- 1 vanilin secer
- 1 limun
Priprema:
Prije svega otopiti maslac ili puter.
Tepsiju namazati maslacem pa pola kese sirovog kadaifa istresti.
Preko kadaifa staviti mljevene orahe i grozdice, pa cijeli kadaif pomastiti.
Kad smo pomastili kadaif staviti drugu polovicu sirovog kadaifa preko, ia potom staviti kadaif
peci.
peci.
Peci kadaif na laganoj vatri od 180 C dok ne dobije zlatno zutu boju.
Za to vrijeme napravite agdu od vode, secera i vanilinog secera koje stavimo da kuvaju.
Pred kraj kuhanja agde dodajte na kriske izrezan limun u agdu nek kuha zajedno s agdom.
Hladan kadaif preliti vrelom agdom.
Ostaviti da se kadaif ohladi i upije agdu, a potom ga isjeci i posluziti.
Prijatno!
0 comments:
Post a Comment