Čokoladni tiramisu u čaši
Sastojci:
- 4 žumanceta
- 120 g šećera
- 250 g maskarponea
- 150 g slatke pavlake
- 2 kesice vanilin šećera
Za ganaš:
- 120 g čokolade
- 150 g slatke pavlake
I još:
- 1,5 dl jake nes kafe
- čokolada u prahu
- 200 g bebi piškota
Priprema:
- Umutiti žumanca sa šećerom i kratko skuhati na pari.
- Zagrijati slatku pavlaku do vrenja i dodati izlomljenu čokoladu. Ostaviti da se ohladi.
- Pomiješati lagano maskarpone sir, žumanca, i lagano umućenu slatku pavlaku. Promiješati varjačom.
- Uzeti nekoliko visokih čaša i na dnu poredati nekoliko piškota umočenih u kafu, preko sipati malo ganaš kreme, pa kremu sa sirom i tako dok se ne utroši sav materijal. Odozgo posuti sa malo čokolade u prahu.
0 comments:
Post a Comment