Monday, September 14, 2015

ZAPEČENE MUŠKATNE TIKVE S POVRĆEM

tikva 4

Sastojci


  • 4 manje muškatne tikve
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 2 žličica majčine dušice
  • 2 tikvice, narezane na ploške
  • 2 crvene paprike, narezane
  • 2 glavice luka, narezane na tanje ploške
  • nekoliko tankih feta pancete
  • 250 g cherry rajčica, narezanih na četvrtine
  • 180 g ribanog tvrdog ovčjeg sira
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • 2 žličice parmezana
  • 2 žličice sitno sjeckanog peršinova lista

  • Tikve operite, prepolovite, žličicom odstranite dio s košticama te stavite u vatrostalnu posudu. Pomiješajte u zdjelici maslinovo ulje, češnjak i majčinu dušicu. Tikve posolite i prelijte začinjenim maslinovim uljem.

  • Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva (ventilator) 40 minuta dok ne omekšaju. Tikvice, papriku, pancetu i luk pomiješajte, malo posolite i propržite u tavi na malo maslinova ulja. Kad omekšaju, dodajte rajčice. U zdjeli pomiješajte krušne mrvice, parmezan i peršin.

  • Pečene tikve napunite pečenim povrćem, pospite ribanim sirom, a zatim mješavinom krušnih mrvica, parmezana i peršina. Pecite u pećnici još desetak minuta.

0 comments:

Post a Comment