Sastojci
- 1 kg medvjeđeg mesa
- 200 g mrkve
- 100 g celera
- 100 g korijena peršina
- 600 g luka
- 2 žlice žlice meda
- 1 cimet u kori
- lovor
- 300 ml crvenog vina
- 4 žlice ulja
- glatko brašno po potrebi
Meso narežite na kocke. Povrće operite, ogulite i narežite na male kockice. Uz dodatak ostalih namirnica marinirajte kocke mesa i sve pripremljeno povrće 24 sata u hladnjaku. Ocijedite meso i povrće, tekućinu sačuvajte. Zagrijte široki lonac u koji ste stavili ulje na jakoj vatri. kocke mesa posolite, uvaljajte u brašno i naglo popržite u loncu sa svih strana. Izvadite meso.U isti lonac sada stavite procijeđeno povrće, sotirajte nekoliko minuta, pa zalijte tekućinom od marinade. Kada prokuha, dodajte meso i na laganoj vatri kuhajte. Ako je potrebno, dodajte malo vode. Kada je meso mekano, kušajte i ako je potrebno dodajte još soli i papra.
0 comments:
Post a Comment