Monday, September 14, 2015

MEDVJEĐI GULAŠ

medvjed 2

Sastojci


  • 1 kg medvjeđeg mesa
  • 200 g mrkve
  • 100 g celera
  • 100 g korijena peršina
  • 600 g luka
  • 2 žlice žlice meda
  • 1 cimet u kori
  • lovor
  • 300 ml crvenog vina
  • 4 žlice ulja
  • glatko brašno po potrebi

Meso narežite na kocke. Povrće operite, ogulite i narežite na male kockice. Uz dodatak ostalih namirnica marinirajte kocke mesa i sve pripremljeno povrće 24 sata u hladnjaku. Ocijedite meso i povrće, tekućinu sačuvajte. Zagrijte široki lonac u koji ste stavili ulje na jakoj vatri. kocke mesa posolite, uvaljajte u brašno i naglo popržite u loncu sa svih strana. Izvadite meso.U isti lonac sada stavite procijeđeno povrće, sotirajte nekoliko minuta, pa zalijte tekućinom od marinade. Kada prokuha, dodajte meso i na laganoj vatri kuhajte. Ako je potrebno, dodajte malo vode. Kada je meso mekano, kušajte i ako je potrebno dodajte još soli i papra.

0 comments:

Post a Comment