Sastojci
- 500 g miješanog mljevenog mesa
- 1 klip kukuruza šećerca
- 2 veća patlidžana
- 1 glavica luka
- 2 režnja češnjaka
- 4 zrele rajčice
- 2 šake graška
- prstohvat origana
- 1 stručak svježeg bosiljka
- sol, papar
- 100 g topivog sira
- maslinovo ulje
Rajčice prelijte vrelom vodom i ogulite im kožicu i narežite ih na kockice. Ogulite luk i nasjeckajte ga. S klipa uz pomoć oštrog noža skinite, odnosno odrežite sve bobice. Na maslinovom ulju pržite luk, dodajte rajčice, meso, kukuruz, grašak, posolite i pustite da se dinsta. Kad kukuruz omekša, smjesa je gotova. Uzdužno prepolovite patlidžane. Žličicom izdubite unutrašnjost, koju napunite smjesom od mesa. Ugrijte pećnicu na 180 °C. Na lim za pečenje stavite papir, pa poslažite patlidžane. Poprskajte ih maslinovim uljem i stavite u pećnicu na otprilike dvadesetak minuta, odnosno dok patlidžani ne omekšaju. Potom izvadite pleh, patlidžane posipajte topivim sirom, pa vratite u pećnicu dok se sir ne otopi.
0 comments:
Post a Comment