Sastojci
- 2 jušne žlice maslinova ulja
- 2 češnja češnjaka
- 1 mala čili papričica (očišćena od koštica i nasjeckana)
- 100 g narezanih otkoštenih zelenih maslina
- 100 g narezanih otkoštenih crnih maslina
- 6 suhih rajčica
- 2 jušne žlice kapara
- 400 g pasiranih rajčica
- 400 g špageta
- 2 jušne žlice fino ribanog parmezana
- bosiljak
U širokoj plitkoj zdjeli zagrijte maslinovo ulje i na njemu kratko popržite sitno sjeckani češnjak i chili. Dodajte otkoštene masline, sušene rajcice, kapare i pasiranu rajčicu te miješajući kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta. Dodajte sol i papar. U me đuvremenu skuhajte tjesteninu prema uputama proizvo đača. Kad je kuhana ocijedite je i umiješajte u zdjelu s umakom. Sve dobro izmiješajte. Dodajte malo maslinova ulja, bosiljak i parmezan.
0 comments:
Post a Comment