Monday, September 14, 2015

PASTA PUTTANESCA

tjestenina 12

Sastojci


  • 2 jušne žlice maslinova ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 mala čili papričica (očišćena od koštica i nasjeckana)
  • 100 g narezanih otkoštenih zelenih maslina
  • 100 g narezanih otkoštenih crnih maslina
  • 6 suhih rajčica
  • 2 jušne žlice kapara
  • 400 g pasiranih rajčica
  • 400 g špageta
  • 2 jušne žlice fino ribanog parmezana
  • bosiljak

U širokoj plitkoj zdjeli zagrijte maslinovo ulje i na njemu kratko popržite sitno sjeckani češnjak i chili. Dodajte otkoštene masline, sušene rajcice, kapare i pasiranu rajčicu te miješajući kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta. Dodajte sol i papar. U me đuvremenu skuhajte tjesteninu prema uputama proizvo đača. Kad je kuhana ocijedite je i umiješajte u zdjelu s umakom. Sve dobro izmiješajte. Dodajte malo maslinova ulja, bosiljak i parmezan.

0 comments:

Post a Comment