Monday, September 14, 2015

ŠPAGETI SA UMAKOM OD VRHNJA I GLJIVA LISIČARKI

6. spageti s lisičarkama

Savjet: Uz lisičke u umak možete staviti neke druge jesenske gljive, a takav je umak ukusan i samo sa šampinjonima. Ako želite “pojačati” jelo, u zasebnoj zdjelici na maslacu dinstajte file od prsa piletine izrezan na kockice, pa ga dodajte u umak od gljiva.


Sastojci

  • 500 g špageta
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 300 g lisičarki
  • 50 g maslaca
  • sol, papar
Gljive se ne peru, jer tako upiju previše vode. Očistite ih četkicom, a nožićem odrežite jako prljave ili uništene dijelove. Rastopite maslac, pa na njega stavite gljive. Ako je potrebno, odnosno ako su gljive prevelike, usitnite ih. Kratko prodinstajte tek toliko da počnu puštati miris. Zalijte vrhnjem i slatkim vrhnjem i još malo prokuhajte. Začinite solju i paprom. U međuvremenu stavite kuhati tjesteninu. Procijedite je i pomiješajte s umakom. Prije posluživanja jelo pospite nasjeckanim listićima peršina.

0 comments:

Post a Comment