Tuesday, September 15, 2015

KADAIF

kadaif Kadaif

Sastojci:
  • 1 pakovanje kadaifa
  • 250 g putera
  •  1 kesica suhih grozdica
  •  1 solja oraha

Agda (secerni sirup):
  • 800 ml vode
  • 800 g secera
  • 1 vanilin secer
  • 1 limun


Priprema:

Prije svega otopiti maslac ili puter.

Tepsiju namazati maslacem pa pola kese sirovog kadaifa istresti.

Preko kadaifa staviti mljevene orahe i grozdice, pa cijeli kadaif pomastiti.

Kad smo pomastili kadaif staviti drugu polovicu sirovog kadaifa preko, ia potom staviti kadaif

peci.

Peci kadaif na laganoj vatri od 180 C dok ne dobije zlatno zutu boju.

Za to vrijeme napravite agdu od vode, secera i vanilinog secera koje stavimo da kuvaju.

Pred kraj kuhanja agde dodajte na kriske izrezan limun u agdu nek kuha zajedno s agdom.

Hladan kadaif preliti vrelom agdom.

Ostaviti da se kadaif ohladi i upije agdu, a potom ga isjeci i posluziti.

Prijatno!

0 comments:

Post a Comment