Toplina. Bogat izdašan okus kreme. Gorko. Domaća marmelada od ribizla. Svi okusi i mirisi u jednoj roladi. Tijesto ne smije biti pretanko jer krema zna probiti stijenke tek pečenog i sočnog biskvita. Krema ne smije biti pregusta. Našli smo recept za savršenu čokoladnu roladu. Najveće zasluge pripisujemo Silviji Trbari koja stoji iza svih slatkih divota u Finim tortama, pa tako i iza ove naše slatke želje. Evo recepta!
Biskvit:
Krema:
Bjelanjke i šećer istući u čvrst snijeg, dodati žutanjke i još kratko tući. Lagano umiješati brašno pomiješano s kakaom. Peći 12 minuta u plehu obloženom papirom za pečenje na 200°C. Pečeni biskvit topao okrenuti na kuhinjski ubrus posut šećerom u prahu, odstraniti papir i pažljivo zarolati. Ohlađeni biskvit premazati marmeladom. Za kremu slatko vrhnje zagrijati do vrenja i umiješati čokoladu. Smjesu miješati dok se ne ohladi na sobnu temperaturu. Izmiksati mikserom i premazati roladu sa 2/3 kreme, zarolati, ostatkom kreme premazati roladu s vanjske strane. Posuti čokoladnim strugotinama.
Savjeti:
0 comments:
Post a Comment