Monday, September 14, 2015

KREM JUHA OD SLANUTKA I KESTENA

carmelized-onion-soup-1

Sastojci

  • 500 g kestena
  • 100 g slanutka (konzerviran)
  • 1 luk
  • 2-3 češnja češnjaka
  • malo svježeg peršina i timijana
  • 300 g miješanih gljiva
  • maslinovo ulje
  • sol i papar
  • malo vrhnja za kuhanje

Skuhajte kestene kojih pola sata, a ako volite intenzivnije okuse ispecite. Na malo maslinova ulja prepržite luk i češnjak pa dodajte gljive dok ne omekšaju. Kad su omekšale dodajte slanutak, a zatim i sve začine. Pustite nekoliko minuta da se okusi prožmu. zatim u blender stavite kestene i prethodno pripremljene kestene i slanutak. Stavite malo vrhnja za kuhanje, malo maslinova ulja i miksajte dok ne dobijete kremastu juhu. Na kraju još malo prokuhajte tako dobivenu smjesu i poslužite s komadićima svježeg začinskog bilja.

0 comments:

Post a Comment