Sunday, September 20, 2015

PILEĆI PAPRIKAŠ SA KROMPIROM


Sastojci:
1 pile
  • 1 kg krompira
  • 1 dl ulja
  • 1 šargarepa
  • 1 paradajz
  • 1 kašičina paradajza iz tube
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 paprika
  • aleva paprika
  • peršunov list
  • mleveni biber
  • so

Očišćeno pile iseći na komade i oprati. Na zagrejanom ulju ili masti propržiti sitno iseckan crni luk, dodati na kolutove isečenu šargarenu, isečenu papriku, meso, posoliti po ukusu, sipati pola čaše vode i dinstati uz povremeno dolivanje vode. Kada je meso upola kuvano dodati kašičicu paradajza iz tube, malo aleve naprike, očišćen i na kocke isečen krompir, naliti pola litra vode i sve zajedno kuvati dok ne bude gotovo. Kuvan paprikaš skinuti sa vatre, umešati pola kašičice sitno iseckanog peršunovog lista i malo mlevenog bibera.


0 comments:

Post a Comment