Sunday, October 18, 2015

ROLNICE S JABUKAMA


Rolnice s jabukama


SASTOJCI:

  • 7-8 slatkih jabuka
  • 1 kesica cimeta
  • 1 kašikica muskatnog oraščića
  • 1 šolja isjeckanih oraha
  • 1 kesica pudinga od vanile
  • 500 g kora za pitu
  • 1 kašikica fruktoze
  • 2 kašike ulja

PRIPREMA:

  1. Jabuke oguliti i narendati, od toga jednu jabuku nasjeći na kockice. Nasjeckanu jabuku i oko dvije šolje rendanih jabuka staviti u šerpicu sa 300 ml vode. Dodati muskatni oraščić i cimet. Puding razmutiti sa 100 ml vode i kada jabuke počnu da ključaju zakuhati puding. Kuhati 1-2 minute uz neprekidno miješanje dok se ne zgusti. Ako vam se ipak čini da je rijeđe možete dodati još malo rendanih jabuka i lijepo promešati.
  2. U ostatak narendanih jabuka dodati cimet i fruktozu (zasladite po ukusu, meni su jabuke bile baš slatke pa sam dodala samo jednu kašikicu fruktoze), promiješati sve lijepo. 
  3. Kore presijeći na pola. Jednu polovinu iskoristiti sa filom od pudinga i jabuka, a drugu iskoristiti sa rendanim jabukama i cimetom.
  4. Uzimati po dve kore, na početak uže strane stavit 2 kašike fila, preko fila staviti malo sjeckane orahe, presaviti ivice da fil ne curi i urolati. Postupak ponavljati dok imate fila.
  5. Sa rendanim jabukama postupak je isti samo što možete stavljati i po jednu koru. Na užu stranu kore staviti punu kašiku jabuka, malo seckanih oraha, presaviti ivice i urolati.
  6. Redati u pleh obložen papirom, premazati mješavinom vode i ulja i peći u zagrijanoj rerni na 200 C da porumeni.

0 comments:

Post a Comment