Sastojci:
300 gr mljevenog mesa
2 – 3 glavice crnog luka
4 jajeta
1 šoljica mlijeka
1 jogurt (čaša od 2 dcl)
12 kašika brašna
1 prašak za pecivo
so (stavila sam 2 kašikice)
biber (stavila sam 1 ravnu kašikicu)
ulje za tepsiju
Priprema:
Crni luk isjeckati na sitno.
Pomiješajte mleveno meso, crni luk, jaja, jogurt, mleko i začine.
Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i sve zajedno dobro sjedinite.
Sipajte u dobro podmazanu tepsiju, najljepše bi bilo okruglu, te stavite da se peče na 200°C oko 45 minuta.
Možete poslužiti toplo ili hladno. Isjecite na
komade i tako servirajte. Moja prva pomisao za kombinaciju uz ovaj burek
bilo je kiselo mleko, te sam isto ponudila svojim ukućanima.
Za sebe i onaj maštovitiji deo moje familije (maštovitiji na temu
kombinacija hrane, a to je moje starije dete), pripremila sam sos od
jabuka, koji je bio odličnog ukusa i još bolje išao uz ovaj burek sa
mesom. Odaberite svoju kombinaciju i isprobajte, ukusno je! Prijatno!
Sunday, November 22, 2015
BUREK S MESOM BEZ KORA
11:48 PM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment