10:52 AM
Sastojci:
Potrebno je:
- 600 g mljevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- 100 g pirinača
- 1 jaje
- 1 kašika aleve paprike
- 2 papadajza
- 12 paprika babura
- 1 kašika brašna
- 0,5 l paradajz soka
- malo ulja
- malo soli
- biber
- suhi biljni začin
Priprema:
- Paprike oprati, izvaditi peteljke
i očistiti od sjemenki. Crni luk sitno isjeckati i prodinstati ga na malo
ulja. Dodati mljeveno meso i začine po ukusu. Sve kratko prodinstati pa
dodati pirinač i jaje. Ovom smesom puniti paprike. Otvore paprika
zatvoriti tankim komadom svježeg paradajza. Redati ih u dublju šerpu i
doliti onoliko vode da bude nivo do vrha paprika. Kuhati na laganoj
vatri oko sat vremena. U šerpicu sipati malo ulja, dodati kašiku brašna,
kratko propržiti pa dodati alevu papriku. Gotovu zapršku uliti u šerpu
sa paprikama, dodati paradajz sok i kuhati još 15 minuta.
0 comments:
Post a Comment