Sastojci za tijesto:
5 (L veličine) jaja
10 žlica šečera
2 žlice meda
1 1/2 dl ulja
1 1/2 dl mlijeka
15 žlica brašna
2-3 žlice kakaa
mala žličica praška za pecivo
Sastojci za kremu:
1/2 l slatkog vrhnja
2 dl punomasnog mlijeka
1 želatina
2 žlice meda
za čokoladni preljev
150 g čokolade
3 žlice ulja
Priprema:
1. Istucite bjelanjke sa šečerom a žumanjke sa medom. U žumanjke dodajte
postupno mlijeko pomiješano sa uljem i prosijano brašno, kakao i prašak
za pecivo. Na kraju pjenjačom dodajte bjelanke. Pecite na 175-180°C u
limu 25×35 cm.
2.Za kremu istucite slatko vrhnje. Želatinu prelite sa pola mlijeka i
ostavite da nabubri. Dodajte joj 2 žlice meda pa sve stavite topiti na
električni grijač. Čim se rastopi dodajte ostatak mlijeka i umutite u
slatko vrhnje.
3.Ohlađeni biskvit prerežite popola i poprskajte slatkim vrhnjem koje je
ostalo u ambalaži. Premažite koru, prekrijte drugom i tanko premažite
gornju koru. Ohladite.
4.Čokoladu i ulje rastopite na pari i prelijte po kolaču. Vratite u
hladnjak da se preljev ohladi pa narežite.
Monday, November 16, 2015
KINDER MILK ŠNITE
6:22 PM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment