Monday, November 2, 2015

TELETINA, GRAŠAK I PEČURKE

Teletina, grašak i pečurke

 
 

Sastojci

Potrebno je:

  • 300 g teletine
  • 200 g šampinjona
  • 300 g graška
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 dl bistre supe
  • 3 kašike ulja
  • 3 kašike paradajz sosa
  • so, biber
  • 1 kašika gustina

Priprema

  1. Na ulju propržiti glavicu luka, pa dodati meso isječeno na kockice i posoliti.. Dinstati 20-tak minuta uz dolivanje supe (ko voli može da sipa belo vino). Kad meso omekša dodati šampinjone sjeckane na listiće, pobiberiti i nastaviti sa dinstanjem.
  2. Kad pečurke omekšaju dodati grašak i sipati preostalu supu. Pustiti da krčka još oko pola sata, pred kraj dodati paradajz sos i sipati još začina po potrebi.
  3. Ako volite da jelo bude gusto dodajte kašiku gustina razmućenu sa malo hladne vode, izmiješajte i krčkajte još koji minut.

0 comments:

Post a Comment