Sunday, November 22, 2015

BUREK S MESOM BEZ KORA



1



Sastojci:
300 gr mljevenog mesa 2 – 3 glavice crnog luka
4 jajeta
1 šoljica mlijeka
1 jogurt (čaša od 2 dcl)
12 kašika brašna
1 prašak za pecivo
so (stavila sam 2 kašikice)
biber (stavila sam 1 ravnu kašikicu)
ulje za tepsiju



Priprema:
Crni luk isjeckati na sitno.
Pomiješajte mleveno meso, crni luk, jaja, jogurt, mleko i začine.
Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i sve zajedno dobro sjedinite.
Sipajte u dobro podmazanu tepsiju, najljepše bi bilo okruglu, te stavite da se peče na 200°C oko 45 minuta.
Možete poslužiti toplo ili hladno. Isjecite na komade i tako servirajte. Moja prva pomisao za kombinaciju uz ovaj burek bilo je kiselo mleko, te sam isto ponudila svojim ukućanima.

Za sebe i onaj maštovitiji deo moje familije (maštovitiji na temu kombinacija hrane, a to je moje starije dete), pripremila sam sos od jabuka, koji je bio odličnog ukusa i još bolje išao uz ovaj burek sa mesom. Odaberite svoju kombinaciju i isprobajte, ukusno je! Prijatno!

0 comments:

Post a Comment