Friday, November 13, 2015

MUNCHMALLOW


4




 
Sastojci:

Biskvit 6 žumanjaka 12 kašika(ravnih) šećera 2 dl hladnog mlijeka 1 dl ulja 6 kašika(punih)120 g brašna 3 kašike kakaa 1/2 praška za pecivo
Za šaum:
6 bjelanjaka 12 kašika šećera 4 kašika vode 10 kašika šećera čokoladna glazura 100g čokolade za kuhanje 3 kašike vode 4 kašike ulja
Priprema:
1.Umutiti žumanjke sa šećerom.Tome dodati mlijeko ,ulje i još kakao, prašak za pecivo i brašno.Izliti u podmazan i brašnom posut pleh.Peći na 200 stepeni 15-20 minuta.
2.Umutiti čvrst snijeg od bjelanjaka.Ušpinovati 10 kašika šećera (vrhom punih)sa 4 kašika vode.Istučenim bjelanjcima dodamo 12 kašika šećera i dobro umutimo.Ušpinovani šećer lagano sipamo u snijeg i mutimo neprestano.Masa će povećati volumen pa je dobro da to radimo u velikoj zdjeli
3.Biskvit izvadimo iz rerne i smanjimo temp na 130 stepeni.Dobijeni šaum ravnomjerno namažemo po biskvitu i vratimo u rernu još10 minuta.
4.Kolač izvadimo iz rerne i prelijemo čokoladnom glazurom.Odmah ga i režemo na kocke .

0 comments:

Post a Comment