| Sastojci: | Količina: |
|---|---|
| •meko brasno (tip 400) | 250 g |
| •margarin/maslac | 60 g |
| •kiselo mleko | 1 casa |
| •prasak za pecivo | 1 kesica |
| •Za premazivanje | : |
| •jaja | 1 kom |
| •susam, kim | po ukusu |
Uputstvo za pripremu:
Izmešati brašno sa praškom za pecivo, dodati so i buter te umesiti sipkavo (mrvicasto) testo. Dodati kiselo mleko i zamesiti glatko testo. Ostaviti testo na toplom da miruje oko pola sata, a onda rastanjiti testo na oko 2 cm debljine i modlom ili čašom vaditi pogačice. Pogačice poređati u pleh, premazati umućenim jajetom, posuti susamom ili kimom po želji, i peći u zagrejanoj rerni na 180C, oko 20 minuta, dok ne porumene.
Napomena:
Od ove mere sam dobila 50- tak pogačica vadjenih rakijskom čašom. Brzo nestaju tako da se može mera odmah udvostručiti.






0 comments:
Post a Comment